Jaarconcert 2018


Dal Segno en haar gasten

Op zondag 18 november geeft Dal Segno weer haar jaarconcert. Het Blazersensemble speelt in 't Vestzaktheater van het Zwijnshoofd, waar het orkest ook haar repetitielokaal heeft. Dit jaar is het gastorkest een popband; The Roosters. Het thema heet daarom TOGETHER, omdat er meerdere muziekstijlen tijdens het concert te beluisteren zijn.

Het concert vangt aan om 14:00 uur met Dal Segno. Zoals gebruikelijk wordt een nieuw repertoire gepresenteerd. Naast werken van de bekende componisten voor blaasensembles, zoals Jacob de Haan, wordt echter ook Bohemian Rhapsody gespeeld. Vaste luisteraars van Dal Segno weten dat het orkest zich flink laat uitdagen door lastige muziek op het repertoire te plaatsen.


The Roosters

Na de pauze (omstreeks 15:00 uur) is er een gastoptreden van The Roosters. Dit orkest is een, op de CKB Popschool ontstane, rock/indie/funk band afkomstig uit West Brabant. The Roosters bestaan uit zes muzikanten: the singer from the UK Aaron Hugo, gitaristen Erik Nuijten en Wilco Bruijs, toetsenist Tom Kersies, bassiste Kathy Fehr en drummer Ronald Collenteur.

Hoewel de band nog maar een jaar samen speelt is er al hard aan het repertoire gewerkt dat bestaat uit een mix van eigen singer/song writer nummers en covers variërend van de Dire Straits tot Black Sabbath. Buiten de muzikale uurtjes in de oefenstudio wordt er ook veel live gespeeld, waaronder het optreden voor Joe Satriani (samen met zo’n 30 gitaristen) in het Markiezenhof, de CKB Poproute in café Les Vedettes en recent nog op de braderie van Bruisend Ginneken in Breda.


Tony's Wife

Tenslotte wordt het concert in het foyer beëindigd met muziek van het jazz-orkest Tony's Wife. Een gebruikelijke afsluiting van het concert met muziek uit de jaren 30 van de vorige eeuw.

De toegang van deze muzikale middag is gratis. Dit is tevens een prima gelegenheid om kennis te maken met Dal Segno, óók voor muzikanten die belangstelling hebben om eventueel mee te gaan spelen. Een repetitie bijwonen kan natuurlijk ook, iedere maandagavond in 't Zwijnshoofd.