Jaarconcert 2017


Dal Segno en haar gasten

Op zondag 26 november geeft Dal Segno weer haar jaarconcert. Het Blazersensemble speelt in 't Vestzaktheater van het Zwijnshoofd, waar het orkest ook haar repetitielokaal heeft. Dit jaar heeft het orkest speciale aandacht voor de componist Markus Götz.

Om 14:00 uur begint Dal Segno als eerste met een geheel vernieuwd repertoire. Er worden in het bijzonder enkele nummers van de Duitse componist Markus Götz vertolkt. Voor de pauze speelt Dal Segno twee nummers van hem, nl. Irish Castle en Chicago Festival. De vaste bezoekers van het jaarconcert zijn gewend dat het orkest geen uitdaging uit de weg gaat. Het speelt een breed repertoire, aangepast aan de kleine samenstelling.


St. Cecilia Eensgezindheid

Na de pauze (omstreeks 15:00 uur) is er een gastoptreden van Harmonie St. Cecilia Eensgezindheid uit Halsteren, dat al sinds 1881 bestaat. Het orkest is een vaste waarde in het sociale leven van Halsteren. Zo heeft de harmonie zijn eigen optredens in Halsteren en in Bergen op Zoom, maar organiseert het ook zelf evenementen, zoals de braderie in Halsteren. Een bijzonder mooi initiatief van het orkest is het enthousiasmeren van de jeugd van de Halsterse basisscholen. Juist dit jaar is daar een project voor gestart, genaamd Muziekids. Het orkest hoopt hiermee op groei van de vereniging, zodat deze klaar is voor de toekomst. Naast de harmonie heeft St. Cecilia ook nog een drumband/slagwerkgroep met een eigen opleiding. Er is dus voor de jeugd keus te over. Markus Götz komt ook op de lessenaar van St. Cecilia Eensgezindheid. Het orkest staat onder leiding van dirigent Charles Bosters.


Repertoire van Markus Götz op de lessenaar

De componist Götz uit Duitsland is 44 jaar en begint al vroeg met het bespelen van de trompet. Hij studeert muziekwetenschappen in Freiburg en volgt er les op de Jazz-und Rockschule. Hij rond zijn studie af in de compositieleer op de universiteit en volgt compositiecursussen van o.a. Jacob de Haan. Hij werkt zowel als geschiedenis- en muziekleraar in Zwitserland en Duitsland, en dirigeert en coacht orkesten, koren en jazzbands. Hoewel hij zelf veel trompet speelt zijn z’n composities zeer succesvol, uitgaande van de vele prijzen die daarmee zijn verworven. Momenteel is hij een begenadigd jazzmuzikant in zijn eigen jazz-quartet.


Tony’s Wife

Na het concert van beide orkesten, vindt in het café de gebruikelijke afsluiting plaats door het jazz-orkest Tony’s Wife. Het orkest staat bekend om zijn muziek uit de jaren 30.

De toegang van deze muzikale middag is gratis. Dit is tevens een prima gelegenheid om kennis te maken met Dal Segno, óók voor muzikanten die belangstelling hebben om eventueel mee te gaan spelen. Een repetitie bijwonen kan natuurlijk ook, iedere maandagavond in 't Zwijnshoofd.


Een kijkje in ons fotoalbum